חוקי תעבורה וצבירת נקודות שליליות

הדבר החשוב ביותר שיש הם חוקים. חוקים נועדו על מנת לציית להם, אחרת יהיה כאוס אותו יהיה קשה מאוד לעצור. גם על הכביש ישנם חוקים, חוקי התעבורה. רק באמצעות החוקים הללו והציות להם, נוכל לנסוע בבטחה על הכביש וללכת ללא כל מורא בדרכים.

כיצד שיטת הניקוד תגרום לכולם לציית לחוקי התעבורה

הבעיה מתחילה עם הנהגים שאינם מצייתים לחוקי התעבורה. נהגים אלה מחליטים לעשות ככל העולה על רוחם בכביש ומסכנים גם את עצמם וגם את הציבור. אך על מנת להרתיע את הנהגים הללו, הומצאה שיטת הניקוד. בשורה התחתונה, שיטת הניקוד אומרת שגם עבור אלה שהכסף מעניין אותם פחות והם לא מתרגשים משום סכום של קנס שיושת עליהם, עדיין יש מה שיפגע בהם ועשוי בסיטואציה מסוימת לגרום להחרמת רשיונם, ומאחר והם אינם מעוניינים להיוותר ללא הכלי היחידי באמצעותו הם נעים ממקום למקום, הם משתדלים הרבה יותר לציית לחוקים. יתרה מזאת, שיטת הניקוד גורמת לכך שמורשי תעבורה תכופים יזוהו בקלות יתרה על ידי השוטרים, ואלה שחוטאים בנהיגה מסוכנת יקבלו כלים על מנת להתמודד עם הסיטואציה ולהיוותר כשירים לנהיגה.

מהם הכלים והעונשים בעבור כל ניקוד

הכלים אותם מקבלים המואשמים בנהיגה בלתי אחראית הינם רבים ותלויים בעיקר בקצב ובכמות צבירת הנקודות. צבירה של עד 12 נקודות, לא כולל, הינה אפשרית ואינה תגרום לנהג לרדת מההגה או להשתלם באחד מהקורסים של משרד התחבורה. לעומת זאת, החל מהנקודה ה-12 ואילך יחלו הנהגים בסדרת קורסים ומבחנים. צבירה של בין 12 ל-22 נקודות תצריך מהנהגים לעבור קורס נהיגה נכונה בסיסי שבסופו הם יתמודדו עם מבחן על החומר הנלמד בקורס. צבירה של בין 24 ל-34 נקודות תצריך את הנהגים לעבור קורס נהיגה מתקדם ייעודי, שגם בסופו הם ייאלצו להתמודד עם מבחן. החל מ-36 נקודות מלבד מבחן עיוני, יחלו הנהגים להתמודד עם פסילה, כשבמקרה זה מדובר בפסילת רישיון לשלושה חודשים. אם נהג כלשהו יצבור 36 נקודות בפעם השניה תוך 6 שנים או 72 נקודות בתנאים מעט אחרים, הוא "יזכה" לפסילה של תשעה חודשים, נוסף על בדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, מבחן עיוני ומבחן מעשי.

כמה נקודות מוענקות לכל אי ציות לחוק

אך כיצד ניתן להגיע לכל הנקודות הללו? לכל עבירה אותה מבצעים בכביש יש ניקוד, כאשר באופן לא מפתיע העבירות החמורות פחות יביאו בעקבותיהן נקודות מעטות יותר ואילו העבירות הקשות יותר, יעניקו קבלה של נקודות רבות יותר. כך למשל, גרירת רכב ללא בטיחות תעניק לנהג 2 נקודות צבירה, מערכת אורות בלתי תקינה תעניק לו 4 נקודות, חוסר ברשיון רכב או אי ציות לשוטר יעלו לו ב-6 נקודות, נהיגה ללא רשיון או עקיפה בעת ראות לקויה יגררו בעקבותיהן צבירה של 8 נקודות ונהיגה בשכרות או נהיגה בזמן פסילה, יגרור אחריהן צבירה של 10 נקודות.
המאמר נכתב בשיתוף משרד עורכי דין נחמי פיינבלט http://www.taabura-law.co.il/crew מומחים למשפט תעבורתי